Koh Samui
 Väder nu »


Söker du bra hotell?
Klicka på Hotell och Boende länken i menyn och boka till sista minuten priser


Kontantkort Thailand »
Forum för Thailand »
Big Buddha Bo Phut Beach Choeng Mon Chaweng Beach Mae Nam Beach Bang Por Nathon Taling Ngam Beach Thong Krut Beach Bang Kao Beach Koh Samui Flygplats Hua Thanon Beach Lamai Beach Golfbana på Koh Samui Namuang Vattenfall Lägg till PhuketPortalen till dina favoriter Gör Samuiportalen till din Startsida
 
 
  | | Tipsa en vän  

Visum Till Thailand

Svenska medborgare som åker till Thailand behöver inget visum för de första 30 dagarna. De 30 dagarna får man i pass kontrollen instämplat när man anländer till Thailand. (Detta är ej VOA - Visa On Arrival).

De som vill stanna längre i Thailand bör söka ett visum. Som turist finns det bara ett visum; Turistvisum är 60 dagar per inresa och kostar 300SEK per inresa. Med "inresa" menas att när du kommer till Thailand så börjar också ditt visum gälla, n är du lämnar Thailand är visumet förbrukat. Har man då 2 "inresor" så kan man alltså åka ur Thailand och tillbaka igen och då ha sitt andra 60 dagars visum! Om man har ett enkelt turist visum (60 dagar) och vill åka ur Thailand o sen tillbaka på sitt Turist visum måste man gå till immigration office o söka ett Re-Entry permit. Detta finns även att skaffa på flygplatserna.

Visum till Thailand måste man söka utanför Thailand t.ex. genom Thailands ambassad i Stockholm. Man kan även posta sin ansökan via ombud som Alla Visum.

Royal Thai Embassy
Floragatan 3,
Box 26220
100 40 Stockholm
Tel. +46(0)8 7917340
Fax: +46(0)8 7917351
E-mail : visa@thaiembassy.se

Royal Thai Consulate (Gothenburg)
Norra Hamngatan 36
404 30 Göteborg,
Tel. +46 (31) 150 640
Fax: +46 (31) 153 240
Web: http://thaiconsulate.se/
Ett Turist visum är giltigt i 90 dagar, Detta beyder att från den dag ambassaden utfärdar ditt visum (Date of issue står det på visumet) har du 90 dagar på dig att börja använda ditt visum. Det betyder INTE att om du väntar att åka till Thailand till den 90:e dagen så får du inget visum, utan du får 60 dagar när du anländer i Thailand men måste påbörja det innan den sista dagen, date of exipre.


Detta behöver du när du ansöker om visum:

1. Ett pass som är giltigt minst 6 månader efter dagen ni reser in i Thailand.
2. En ifylld ansökningsblankett per person
3. Ett foto per person (passfoto storlek och framifrån)
4. Avgiften för det visum ni ansöker för (som kontant/cheque/postanvisning), 200SEK för Turistvisum.
5. En kopia av biljetten eller bokningsbekräftelse.
6. REK svarskuvert så att Ambassaden kan skicka ert pass tillbaka hem till er.

Här finns ansökningsblanketten i PDF-Format.
http://www.thaiembassy.se/documents/Visa%20application%20form%20revise.pdf

Här hittar ni ett exempel på hur en ansökningsblankett ser ut ifylld visserligen på Engelska och ett NON-B exempel).
http://www.thaivisa.com/425.0.html


Förlängning av visum

Man kan förlänga ALLA visum i Thailand. Ett Turist visum på 60 dagar kan förlängas med ytterligare 30 dagar. En 30-dagars stämpel kan förlängas 7-15 dagar. Förlängningen görs på Immigration office som finns i alla provinser i Thailand. En förlängning kostar ca 1900 baht oberoende på hur många dagar extra det gäller. Du behöver ett foto med dig vid förlängning,
Här finns ett exempel på hur en förlängnings ansökan ser ut; http://www.thaivisa.com/426.0.html


Overstay Thailand

"Overstay" är när en person är i Thailand efter att visumet har gått ut. Detta skall man helst försöka hålla sig borta ifrån eftersom det kostar pengar och kan betyda problem om något händer dig. Men om man är på "overstay" så kostar det 800 baht per dag MEN den första dagen är gratis (andra dagen 1000Baht och sen 800 per dag). Detta betalas när du lämnar Thailand och du får en stämpel i ditt pass som säger Overstay. Det är inga problem att komma in i Thailand efter en Overstay och det är heller inga problem att söka visum. Max beloppet för Overstay är 20.000 baht! Barn under 7 år kan ej få några Overstay böter.


Tillstånd att arbeta i Thailand

Man får inte arbeta i Thailand på ett Turist visum, inte ens volontär arbete eller arbete som inte genererar någon lön. Jobbar man på ett Tursit visum och blir tagen av Immigrations polisen så kan detta innebära omedelbar utvisning och Persona Non Grata. Eller en hel del böter eller båda. För att få jobba "lagligt" i Thailand så behöver man ett NON-immigrant visum typ B (Business) och ett Arbetstillstånd (WP).


Visumlänkar om Thailand

www.thaiembassy.se - Thailändska Ambassaden Stockholm.
www.thaiconsulate.se - Thailändska Konsulatet Göteborg
www.thaivisa.com - Bra visum sajt. Engelsk


Hem | Om SamuiPortalen | Sök Koh Samui Hotell | Sitemap | Kontakta oss
2000-2019 © SamuiPortalen.se


Besökare online:    
Ko Samui tid: