Koh Samui
 Väder nu »


Söker du bra hotell?
Klicka på Hotell och Boende länken i menyn och boka till sista minuten priser


Kontantkort Thailand »
Forum för Thailand »
Big Buddha Bo Phut Beach Choeng Mon Chaweng Beach Mae Nam Beach Bang Por Nathon Taling Ngam Beach Thong Krut Beach Bang Kao Beach Koh Samui Flygplats Hua Thanon Beach Lamai Beach Golfbana på Koh Samui Namuang Vattenfall Lägg till PhuketPortalen till dina favoriter Gör Samuiportalen till din Startsida
 
 
  | | Tipsa en vän  

Kostnader, tips och priser i Thailand

Denna prisguide är tänkt att ge en bild om olika kostnader man stöter på i Thailand. Här får du tips och råd om olika produkter och priser på dem.
Ett mycket bra sätt att få insikt och kontroll på alla kostnader i Thailand är att skaffa sig en bra guidebok, där står alla tänkbara kostnader för olika ställen på alla platser i Thailand. Vi rekommenderar Willmaguides bok »

Matkostnader - exempel

- Kaffe eller Te 4 kr
- En liter vatten i affär 2 kr
- Fruktshake 8 kr
- Läsk 4 kr
- En öl 12 kr
- Ett glas vin 24 kr
- Yoghurt med färsk frukt och musli 10 kr
- Grillad smörgås med ost, sallad och annat på 12 kr
- Stekt ris med kött eller kyckling 10 kr
- Stekta nudlar på resturang 10 kr
- Stekta nudlar på gatan 3 kr
- Hamburgertallrik 20 kr
- Pannkaka med banan och choklad på gatan 6 kr
- Påse chips 8 kr
- GB-glass, Magnum 16 kr
- Grillad färsk fisk med bakad potatis 60 kr
- Pizza 40 kr
- Pastarätt 40 kr
- Kyckling i curry med ris 14 kr
- Tom kha gai eller annan soppa med ris 20 kr
- Gatumat, som nudelsoppa eller grillad kyckling 4 kr
- Färsk frukt på stranden, som ananas eller mango 4 kr

Det går att hålla nere matkostnaderna rejält i Thailand. Att äta för 50-80 kr per dag och person och kanske ändå billigare är inget problem om man väljer "rätt" matställen och maträtter.


Flygbiljetter till Thailand

Varje år brukar de större flygbolagen komma med sina "sommar erbjudande" flygbiljetter till Thailand. Det kan variera lite när dessa släpps från flygbolag till flygbolag. Ofta är dessa erbjudanden tidsbegränsade, dvs du kan inte vara borta mer är 4 veckor och/eller du måste resa inom en viss period. Priser kan variera kraftigt från år till år men det är inte omöjligt att hitta flygbiljetter ner mot 5000 kr tur o retur. Nedan visas några bra och populära företag som man kan söka priser på flygbiljetter till thailand.

Reseguiden.se »
Thai airways svenska site »
Flygvaruhuset »


Priser på boende och hotell i Thailand


I sverige anges alltid hotellpriset per person. Så är det inte i Thailand. Här anges priset alltid för rummet eller bungalowen. Är rummet för två personer så gäller också det utsatta priset för två personer. Vill du ha hjälp med att kontrollera din budget, se vår budgetkoll »

Priser boende hotell, Lyxboende eller budgetboende
Priserna beror på vilket ställe man bokar, hur "lyxigt" det är och vilket läge rummet/bungalowen har. Vill du ha beachfront och AC så kostar det också mer. Men priserna varierar också kraftigt beroende på vilken säsong det är (low, mid, high, peak). Kostnaden för hotell kan vara allt mellan 50SEK till 2500SEK per rum, allt beroende på det som beskrivs ovan och om vill ha ett lyxhotell eller billigt budgethotell. För att få en bättre bild på priserna rekomenderar vi er att ta en titt på vår hotellbokningssida. Här listas över 1500 hotell runt om i Thailand. Här får man snabbt en uppfattning om prisläget. Du kan också gratis skicka valfritt antal bokningsförfrågan till olika hotell och jämföra, bara den man betalar deposition blir giltlig. Till hotellbokningen »

Att boka boende och hotell innan man kommer dit
Det finns betydligt fler fördelar än nackdelar att boka sitt boende innan resan bär av. Att kunna sitta i lugn och ro och i detalj studera bilder och recensioner om olika hotell är mycket värt. När du sedan funnit hotellet som passar just dig och dina behov så garanterar du också din plats genom att boka. Det är mycket vanligt att många ställen är fullbelagda under hög- och peaksäsong. Det är också en myt att det skulle vara dyrare att boka via internet än att boka och förhandla på plats. I de allra flesta fall är det billigare att boka via nätet än att stå direkt vid receptionsdisken på plats. Detta är anledningen till att vi på SamuiPortalen har hotellbokningsservice för våra besökare. Du kan i detalj studera alla hotell och läsa vad andra tyckte om hotellet som du vill bo på.

Till hotellbokningen »Hem | Om SamuiPortalen | Sök Koh Samui Hotell | Sitemap | Kontakta oss
2000-2018 © SamuiPortalen.se


Besökare online:    
Ko Samui tid: